Motorchip Tuning versus Remapping – Het verschil tussen de twee is het geheim van snelle voertuigprestaties

By | May 20, 2021

Dus, is chip tuning slecht voor je auto-motor? Of is het gewoon een andere manier om uw auto aan te passen en de prestaties ervan te vergroten? Veel mensen gebruiken deze methode om hun auto’s te wijzigen als een manier om ze sneller te maken. Sommigen zeggen dat dit doet illegaal, maar anderen zeggen dat ze het gevoel hebben dat het meer kwaliteit aan het voertuig toevoegt. Dus, is chip tuning slecht voor je auto?

Hoeveel kost het voor u om uw voertuig af te stemmen? Meestal kunnen de kosten van het hebben van een professional uw voertuig met een tuner afstemmen van 300 tot 800 euro, afhankelijk van welke diensten nodig zijn. Het bevat ook de installatie van de meeste of alle vereiste onderdelen voor uw voertuig, op basis van de prijs van een bepaald deel.

De totale kosten kunnen vrij hoog zijn als er enkele extra onderdelen zijn die nodig zijn om de taak te voltooien.

Een van de belangrijkste problemen met het doen van chiptuning is het verlies van macht bij de laagste RPM. Dit komt omdat de extra stroom wordt verspild omdat het niet wordt gebruikt om het voertuig sneller te laten gaan. Het is ook mogelijk dat het extra vermogen wordt verspild vanwege defecte of gebroken onderdelen. Als bijvoorbeeld een cilinderkop is versleten en moet worden vervangen, kunnen de prestaties van de auto slechter worden dan voorheen omdat het meer brandstof zou hebben gebruikt. Een ander ding is dat als de inlaatopeningen werden gesneden, de uitlaatpijpen ook worden afgesneden, waardoor het brandstofverbruik wordt verhoogd.

Een van de andere nadelen van het hebben van dit gedaan is het verlies van garantie op uw voertuig. Garantie dekt meestal mechanische en elektrische delen van het voertuig. Het dekt niet de prestaties of efficiëntie van het voertuig. Dit is de belangrijkste reden waarom veel auto-enthousiastelingen die vandaag de voorkeur geven om te gaan voor het afremmen in plaats van te gaan voor chiptuning. Opname is ook het veiliger en goedkoper alternatief. Opname omvat het vervangen van het hele motorcontrolesysteem en het vervangen van alle interne verbrandingsmotoronderdelen van uw voertuig.

Wanneer u een chiptuning doet, is het zeer mogelijk dat u eindigt met motorschade omdat u niet precies weet hoe u alle fiches kunt verwijderen die moeten worden verwijderd.

Remapping is veel veiliger omdat het helemaal geen brandstof gebruikt. Dit komt omdat het betrokken proces heel gemakkelijk te presteren is en een veel betere oplossing is als u wat voordelen van uw voertuig wilt winnen zonder enige vorm van motorschade te veroorzaken.

Afrapping is een relatief goedkopere en veiliger optie in vergelijking met chiptuning. U hoeft zich ook geen zorgen te maken over eventuele motorschade. Een ander voordeel van het afrekenen is dat u een ander proces kunt uitvoeren, zoals het verlagen van de ontstekingspoelen en de ontstekingstiming afstemmen. Als u meer ervaring heeft als het gaat om het afstemmen en voertuigwijziging, wilt u misschien overwegen om wat extra geld uit te geven aan een professionele technicus om het werk voor u te doen. U kunt altijd de basisstappen zelf leren en deze op uw eigen motor toepassen.

Klik hier voor meer informatie https://www.chipperformance.nl/