IJs maken – Eenvoudige Stappen Om Op De Gemakkelijke Manier Ijs Te Maken!

By | January 28, 2021

De term “ijs” wordt het meest gebruikt bij jonge kinderen, maar het is meer dan alleen het idee van een kind van wat leuk eten kan zijn. In zijn puurste vorm bestaat ijs simpelweg uit suiker of een andere kunstmatige zoetstof en wordt het in kleine plastic ijsschaaltjes ingevroren tot ijsblokjes. Eenmaal gemaakt, wordt het nog steeds als caloriearm beschouwd, zolang de temperatuur van de kamer waar het is opgeslagen lager is dan 118 graden Fahrenheit. Met de hand ijs maken is heel gemakkelijk, maar ook heel goedkoop en voedzaam. Zelfs als je geen vriezer hebt en geen plek hebt om hem op te bergen, kan het thuis nog redelijk gezond zijn om hem te bewaren. Het smaakt heerlijk en is ook nog eens goed voor je gezondheid.

Als je het zelf wilt maken, begin dan met wat gewone melk die ongeveer vier tot vijf uur in de koelkast heeft gestaan. Nog langer en het wordt wrongelachtig en te koud. In zijn puurste vorm is gewone melk al zoet, dus het is alles wat nodig is. Als de melk al bijna vloeibaar is, voeg dan wat suiker of kunstmatige zoetstoffen toe (de meeste winkels verkopen bevroren crèmes die al suiker bevatten) in het mengsel. Bij het maken van ijs met poeder of suiker omvat de procedure uiteraard het verwarmen van de ingrediënten tot het koken, het mengen of roeren van het mengsel in het koude mengsel om het op de juiste consistentie te brengen.

De eerste stap bij het met de hand maken van ijs is om de melk uit de koelkast te halen en lichtjes te roeren. Voeg vervolgens de suiker of kunstmatige zoetstof toe en roer het totdat het een romige consistentie wordt. Voeg vervolgens de vanille toe en meng het voorzichtig met de rest van de ingrediënten. Als je klaar bent, heb je een mooie dikke en gladde pasta die klaar moet zijn om in je vriezer te gieten.

Dit kan ook worden gedaan met ijs in banketbakkersroom. Begin gewoon door een gewoon melkpak te nemen en het in de vriezer in te vriezen totdat het ongeveer zo bevroren vast is als het kan krijgen. Verwijder daarna de lucht langs de randen en doe dit samen met de andere ingrediënten in je mengkom. Voeg nu je melk, suiker, vanille en andere smaken (of kleuren, als je een ander gekleurd ijsje maakt) toe. Je kunt dit mengsel vervolgens in je vormpjes gieten en ongeveer een uur laten bevriezen voordat je het in de vriezer giet.

Als je een fruitkraam in je vriezer hebt staan (wat overigens ten zeerste wordt aanbevolen), kun je er gemakkelijk een bevroren toetje van maken door simpelweg wat van het vruchtvlees te nemen en ze in de standaard te plaatsen en ze voorzichtig te smelten. Als extra voorzorgsmaatregel kun je een klein stukje folie op de standaard plaatsen voor het geval dat gesmolten snoep op de mengkom of in je ijsmachine druppelt. Als je alleen vanille-ijs maakt, hoef je je natuurlijk niet echt zorgen te maken, want vanille heeft de neiging om een vrij gelijkmatige consistentie te hebben. Als je ervoor kiest om fruit in dit recept te gebruiken, wil je misschien wat meer fruit toevoegen dan hierboven vermeld.

Als extra bonus zul je merken dat als je eenmaal al je ingrediënten hebt ingevroren, je minder ingrediënten voor de ijsmachine nodig hebt! Dat klopt, je hebt genoeg verdiend om je gezin te laten delen, tenminste twee mensen. Het enige wat je hoeft te doen is het bevroren dessert uit de vriezer halen en in je ijsmachine gieten. Als je machine klaar is, voeg je gewoon de gewenste ingrediënten toe en zet je hem aan om te karnen. Het is zo gemakkelijk, en uw gezin zal het geweldig vinden!